Santa Fe del Montseny – Català

Un lloc preciós per fotografiar i passejar en família, amb el gos o amb els amics, tot trepitjant fulles seques… Declarat Reserva Mundial de la Biosfera… Un lloc ideal de cap de Setmana

Us animo a visitar Santa fe del Montseny en qualsevol estació de l’any posat que cadascuna d’elles dota al paisatge d’uns colors diferents sempre aportant una bellesa impressionant. A l’estiu és ideal per escapar de la calor, a la tardor és un excel·lent lloc on trobar castanyes i bolets.

Idioma Icono-Bandera-españa

IMG_1201s molt bonic veure els canvis de colors de la vegetació a la primavera i  a la tardor. I a l’hivern no és estrany poder contemplar el paratge nevat.

La vall té més de 3 km de llarg, i la formen diferents plànols, com el pla de Santa Fe, el dels Ginebrons i el pla de l’Espinol, i és travessada longitudinalment per la riera de Santa Fe. La vegetació és molt diversa: destaquen l’alzina, les sureres i el pi *piñonero en la part més baixa i, més amunt, l’alzina, el roure i la hi hagi

El punt d’inici de la majoria de rutes és el centre d’informació Can Cassades on us poden informar de les múltiples rutes que hi ha, totes elles excel·lentment senyalitzades, és recomanable portar calçat i roba adequats, i es recomana portar menjar i aigua suficient.

IMG_1228 IMG_1254

Aquestes rutes recorren un sector d’agradable bellesa i la frondositat del Parc Natural del Montseny, hi ha molts trams en què camines per una catifa de fulles. Tot l’entorn és preciós, amb zones molt diferenciades. des de l’embassament i Es poden admirar les esveltes siluetes dels Agudes i del Turó de l’*Home, cim del Montseny amb 1706 m d’altitud.

IMG_1248 IMG_1251

Us recomano que feu un petit desviament per anar a l’altre costat del pantà ja que allí es formen “platges” des d’on el vostre gos gaudirà al màxim del pantà. Després, això sí, desfeu el camí posat que pel camí “oficial” passareu per altres llocs singulars, com La *Fabriqueta, que fa anys funcionava com a font subministradora d’energia, o el mini pantà l’*Estanyol que forma una petita, però bonica cascada. Des d’allí s’obtenen unes fotos precioses

IMG_1207 IMG_1210

IMG_1221Fogars de Montclús

Fogars de Montclús és el municipi situat en el sud del Massís del Montseny. Forma part de la subcomarca del Baix Montseny. És un nucli de població petit, la zona compta amb una important activitat turística, amb restaurants, hotels, càmpings, àrees d’esbarjo cases de colònies, escoles de natura, i és en aquí on es es situen els oficines centrals del Parc Natural del Montseny

La zona compta amb un patrimoni de petites esglésies.

  • Sant Cristòfol de Fogars, romànica.
  • Sant Esteve de la Costa, a la Costa de Montseny. Romànica, del segle XII, guarda una imatge gòtica de la Mare de Déu dels Àngels del siglo XIV.
  • Santa Maria de l’Illa o Sant Roc (segle XII).
  • Sant Martí de Mosqueroles, con piezas de orfebreria dels seglesl XVI y XVII.
  • Ermita de Santa Magdalena (segle XI).
  • Ermita de Santa Fe del Montseny, documentada del 1231.

Como Arribar a Santa Fe del Montseny

El Parc Natural del Montseny està situat a uns 50 kms de Barcelona, es troba. entre els massissos dels Agudes i el turó de l’*Home i les serralades que van del Turó de Maçaners al de Morou.

Per arribar a Santa Fe s’ha de prendre la carretera BV-5114 des de Sant Celoni (a Sant Celoni s’accedeix per l’autopista AP-7, sortida 11).

Passem per Campins i, una vegada a dalt, hem de situar-nos en Can Cassades, al peu de la carretera, just després del camí d’accés a l’ermita i a l’hotel de Santa Fe de Montseny.

També hi ha un servei d’autocars que surt de l’estació de tren.

Enllaços d’ Interès

Direccions Consorci de Turisme del Vallès Oriental:

C/ Anselm Clavé, 2 08400 Granollers 93 860 41 15 www.turismevalles.net

Oficina del Parc Natural del Montseny: Fontmartina Masia Mariona. Ctra. BV-5119, Km 2,5 (Mosqueroles) 08479 Fogars de Montclús 93 847 51 02 www.diba.cat/parcs/montseny/montseny.htm Fuente ACNA, S.L.

IMG_1219

Deja un comentario