Ruta Dalí – Cat

Ruta-Salvador-Dalí

Ruta PDF pdf_icon Idioma - Language 1406146109_United-Kingdom_flat Icono-Bandera-españa 1406146125_France 1406146138_Russia catalan

blue line

Contractar la Ruta Salvador Dalí

Su nombre y apellidos

Su e-mail (requerido)

Fecha que desea realizar el tour

Número de personas que desean realizar el tour

Lugar de Encuentro

Consultas sobre el tour


blue line

Una Ruta per conèixer uns dels grans Pintors de la Història: Salvador Dalí, el geni del Surrealisme … Descobriràs la faceta més íntima del Pintor i coneixeràs els lloc que fromaron part de la vida de l’Artista..

Visitaremos el conocido como Triángulo de Dalí, que une los pueblos de Púbol y Cadaqués con Figueres.

blue line

Horaris de La Ruta

8:00 – Recollida en el Punt acordat

 Viatje a Figueres 145km (2h)

10:00 – Llegada a Figueres –

  • Visita por el Centro de Figueres

  • Visita al Teatro MuseoDalí

13:00 Dinar en un Restaurant de Figueres

Viatje a Cadaqués  35km (1h viatje) curves

15:30  – Arribadaa Cadaqués –

  • Visita a la Cala de Port LLigat

  • Visita al centre del Poble

18:00: Viatje a Púbol 60km 1 Hora

19:00 Arribadaa Púbol

  • Visita al Poble

21:00 Fi de la ruta en el punt acordat

 Mapa de la RutaMapa ruta Salvador Dalí

blue line

iconmonstr-map-2-icon-300x300Indrets que visitarem

FigueresMuseu-Dali-Figueres

El Teatre-Museu Dalí és l’objecte més surrealista del món, ocupa l’edifici de l’antic Teatre Municipal, construcció del segle XIX destruït a la fi de la guerra civil. Dalí va decidir crear el seu museu. És la seva principal reclam i el seu annex, la Torre Galatea, constitueixen dos espais on es pot conèixer millor l’obra de l’artista.Merecen ser contemplats tant des de l’exterior com des de l’interior.

Es tracta d’un edifici neoclàssic construït entre 1848 i 1850 com un teatre a la italiana. Va funcionar com a teatre municipal de Figueres durant la segona meitat del segle XIX i primeres dècades del XX. Salvador Dalí el va convertir al Teatre-Museu Dalí l’any 1974. Com a tal, reuneix bona part de l’obra del pintor: impressionisme, futurisme, cubisme i surrealisme, amb pintures com Port Alguer (1924), L’Espectre del sisena appeal (1932), Autoretrat tou amb bacó fregit (1941), Poesia d’Amèrica-Els Atletes còsmics (1943), Leda atòmica (1949) o Galatea de les esferes (1952), entre d’altres. La seva producció es barreja amb la pròpia creació de l’edifici, que l’artista va concebre al seu torn com una gran obra d’art, amb espais interessants, com la sala Mae West, la sala Palau del Vent, el monument a Francesc Pujols o el Cadillac plujós

Cadaqués

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Un petit poble de pescadors enclavat en ple cap de Creus, entre una naturalesa desfermada i salvatge. El petit nucli de Portlligat, va ser el peculiar i aïllat lloc que Dalí va escollir per viure i pintar bona part de la seva obra, en l’actual Casa-Museu Salvador Dalí. Es tracta d’un conjunt de barraques de pescadors que el pintor va comprar en diferents etapes des de 1930 fins als anys setanta i va ser reformant i decorant durant aquells quaranta anys donant-li una estructura laberíntica, amb petits espais encadenats per estrets passadissos, recorreguts sense sortida …

La surrealista visita recorre el taller de Dalí, la biblioteca, les habitacions privades, el jardí i la piscina. El conjunt intenta mantenir les coses tal com estaven quan hi vivia el geni empordanès. També és interessant la badia de Portlligat, un espai de tranquil·litat arrecerat de la mar més intempestiva.

Púbol

púbol

És un petit nucli del Baix Empordà, situat dins el municipi de la Pera, on Dalí va comprar l’any 1969 l’antic castell medieval del segle XI que havia estat centre de la baronia de Púbol. Amb aquesta adquisició i la seva reforma posterior va complir la promesa que li havia fet a Gala de fer-la reina d’un castell.

Allà podrem visitar el castell que el pintor va regalar a la seva musa: La Casa-Museu Castell Gala-Dalí de Púbol havia de ser el refugi de la musa del pintor, que va dedicar un gran esforç creatiu a la restauració i la decoració. És totalment accessible, excepte la cripta i les golfes.

En ell destaquen sales com l’antiga cuina convertida en cambra de bany, el saló del piano, la col·lecció de vestits d’alta costura de Gala, el Cadillac que va pertànyer al matrimoni i la cripta on va ser enterrada la musa. El castell va ser l’últim taller de Salvador Dalí, entre 1982 i 1984.

FigueresMuseu-Dali-Figueres

CadaquésOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Púbolpúbol

blue line

Altres Rutes Turístques per Cataluña

Deja un comentario