Treball de Guia Turístic

Quines habilitats tinc per a treballar en aquest lloc?

 • Sóc una persona que parla 6 Idiomes, la qual cosa em permetria donar mes i millor cobertura a mes clients.
  Idealment un guia turístic hauria de poder parlar diversos idiomes incloent el teu propi, així com l’argot local. També haurien de parlar amb claredat i confiança.
 • Tinc formació en turisme que em permet entendre i millorar en el meu lloc de treball.
  Eloqüent:
 • Culte i coneixedor del recurs turístic Un bon guia té gran coneixement dels llocs, la seva història i la seva importància. Un bon guia ha de tenir veritable passió pel seu treball i poder transmetré aquest entusiasme al grup. grup.
 • Amigable i Divertit Un bon sentit de l’humor és alguna cosa essencial. Igualment un bon guia turístic també sap quan ser reservat o pel contrari explicar algun que un altre acudit. Ser amigable i simpàtic són qualitats d’un bon guia. Encara que també necessita cert nivell d’autoritat i ser capaces de mantenir al grup unit i centrat sense sonar arrogant i pretensiós.
 • Observador Un bon guia ha de saber tractar amb diferents tipus de persones de diferents cultures i edats, també haurà de tenir coneixement de qualsevol requisit especial que puguin tenir els membres del grup.
 • Interactiu i Espontani Quan sigui convenient una visió mes flexible de les coses pot suposar la diferència entre un bon guia o un de dolent. Ser espontani significa estar obert als canvis inesperats, prendre’s un moment per gaudir de les coses, com per exemple una bonica posta de sol.
 • Passió pel treball.

Que puc fer per la empresa?

 • Planificar rutes turístiques optimitzant els recursos
 • Executar les instruccions de l’empresa sobre el grup de turistes a conduir o a l’activitat a realitzar que inclou: nombre del vol o les especificacions del vaixell, dia i hora d’arribada, tipus de tour, ordres de serveis, pressupost per a despeses del tour i passades a instal·lacions restringides.
 • Supervisar la unitat de transport a utilitzar.
 • Elaborar un informe en finalitzar els itineraris.
 • Acompanyar als turistes en les seves compres, passejos, visites, espectacles i diversions.
 • Controlar periòdicament el grup de turistes que està sota la meva responsabilitat.
 • Prendre les decisions oportunes en situacions especials que afecten al turista.
 • Coordinar els serveis que se li presten al turista durant els recorreguts.
  Assistir al turista en els primers auxilis i coordina el seu ingrés als centres hospitalaris.
 • Distribuir el temps entre els diferents *untos de l’itinerari.

 

 

 

 

El Bon Guia Turístic

Un guia turísticoenriqueix l’experiència de conèixer i gaudir d’una nova ciutat. És un d’aquests treballs de vocació, una fantàstica labor que només pots fer bé si realment estàs enamorat de la teva professió i, també, de la teva ciutat. És un treball que requereix empatia i diplomàcia: i que requereix passió pel treball, ja que l’ofici de guia turístic és, física i anímicament, agotador: passar llargues hores de peu.El treball de Guia Turístic.

Un guia qualificat ha de ser capaç d’unificar les diferents personalitats i procurar que una única visita sigui igualment interessant per a cada personalitat. Intentant captar l’atenció d’un públic divers, procurant que tothom entengui ben les explicacions i vigilant per *suseguridad detectar quan va massa ràpid o massa a poc a poc, quan ha de detenir-se més en una exposició i quan avançar per no avorrir, quin moment és l’adequat per fer un petit acudit o suggerir una pausa.

Un bon guia ha de conèixer estupendament els monuments, i en ocasions fer una exposició detallada i magistral sobre l’arquitectura de la seva ciutat. Però un bon guia ha de tenir, a més, amplis coneixements de les matèries menys “acadèmiques”. És important, així, que conegui ben la gastronomia local, anècdotes històriques, poder recomanar activitats per realitzar aquest mateix dia o en els dies successius, conèixer llocs de compres i on poder degustar els millors plats típics i estar al màxim possible actualitzat del que passa a la seva ciutat.

220px-Map-icon.svg Rutes Turístiques per Cataluña

Qui-sóc que-diuen Curriculum Que-puc-fer- Blog CONTACTO