Parc de la Ciutadella

Bé d’Interés Cultural / Patrimoni històric d’EspanyaParc_dela_Ciutadella_barcel

Va ser construït en els antics terrenys de la fortalesa de la ciutat construïda per Felip V per dominar la ciutat després de la Guerra de Successió Espanyola, al segle XVIII

Idioma / LanguageIcono-Bandera-españa 1406146109_United-Kingdom_flat

Amb motiu de l’Exposició Universal de 1888, l’alcalde Francesc de Paula Rius i Taulet va encarregar la urbanització del parc a Josep Fontserè, va comptar amb la col·laboració del jove Antoni Gaudí, que va intervenir en el projecte de la Cascada Monumental, Gaudí va realitzar el projecte hidràulic i va dissenyar una gruta artificial sota de la cascada. El monument destaca per la seva profusió escultòrica.

El parc destaca per la seva gran extensió enjardinada, amb àmplies arbredes i zones per passejar, és un lloc on relajarse.fue durant molts anys l’únic parc de la ciutat de Barcelona.

El llac és un dels centres neuràlgics del parc, amb diversos illots i gran profusió de plantes exòtiques i animals aquàtics; es pot navegar en ell amb barques de rems. Al costat de la Cascada figura el Jardí Romàntic, amb una gran varietat d’espècies vegetals.

FG003381

Té més d’un centenar d’espècies, moltes d’elles plantades al segle XIX, pel que és un dels parcs més antics de la ciutat. Són abundants el til·ler a magnòlia, l’àlber i el plataner

Destaca com a construcció l’edifici del Castell dels Tres Dragons, projectat per Domènech i Montaner.

6bbd5f9ee56de5f9782ec3d9e9c052cd

Construït amb maó vist i ferro laminat, és un edifici en forma de castell coronat de merlets. És de planta pràcticament quadrada, amb quatre torres als angles i passadissos perimetrals que circulen entre una doble façana. En la seva innovadora estructura diàfana de maó vist i carcassa de ferro també a la vista,

La decoració ceràmica, amb dibuixos de Joan Llimona i Alexandre de Riquer (1888), i de Pius Font i Quer i Joan Baptista Aguilar-Amat (1927), escultura d’Antoni Vilanova, execució d’Alfons Juyol (1888) i González Germans (1927 ), i ceràmica de Pujol i Bausis es localitza en els merlets i els plafons en forma d’escut de la part alta, que desglossen en blau sobre blanc un programa naturalista de plantes i animals, incloent un bon nombre de begudes i licors.

Des de 2011, va esdevenir seu científica del museu de Ciències Naturals de Barcelona, ​​acollint el Laboratori de Natura amb laboratoris i espai de recerca, estudi i conservació de les col·leccions

Un gran mamut o una glorieta per concerts són altres elements que sorprenen als visitants d’aquest parc tan viu, de 18 hectàrees d’extensió, situat en ple centre de la Barcelona.

parc-de-la-ciutadella-1399

A l’altra banda del parc es troba des de 1892 al Zoo de Barcelona. A la plaça d’armes trobem la seu del Parlament de Catalunya, que ocupa l’edifici de l’antic arsenal militar de la Ciutadella. A l’antiga plaça d’armes hi ha un estany ovalat amb la cèlebre escultura Desconsol, obra de Josep Llimona.Muy prop es pot veure una còpia de la bella escultura de Josep Llimona, “El desconsol”.

icon_12638Com Arribar al Parc de la Ciutadella?

MteroMetro: Ciutadella / Vil·la Olímpica, línia 4.
Tranvía: 038455-glossy-black-icon-transport-travel-transportation-train8-sc43Ciutadella / Vil·la Olímpica, línia 4.
busAutobús: línias 14, 17, 36, 39, 40, 41, 42, 45, 51, 57, 59, 64, 141 y 15

Deja un comentario