Panta de Sau

 IdiomaIcono-Bandera-españa1406146125_France1406146109_United-Kingdom_flat

Un lloc idoni, situat en el cor la Catalunya central on es pot gaudir d’un passeig, a peu o amb bicicleta, amb tranquil·litat i trobar un lloc de repòs al costat de l’aigua, un lloc fantàstic per admirar la naturalesa. Es tracta d’un bon lloc per fer senderisme ja que compta amb rutes senyalitzades i informació gràfica ben detallada de la zona..

Panta-de-Sau Panta-de-Sau4

Activitats del Pantà de SAU

És també un bon lloc per practicar activitats relacionades amb l’aigua: pescar o navegar, esquí aquàtic, wakeboard, canoes, caiac. El bany està prohibit encara que hi ha gent que a l’estiu no es resisteix encara que l’aigua no és precisament una de les mes netes.

També hi ha possibilitat de realitzar altres activitats com a passejos amb carruatge o amb segwey o realitzar tir amb Arc.

Per la Zona també trobem propostes culturals com per exemple:

 

  • Visites al Monestir de Caserres
  • Rutas botániques
  • La ruta de los íbers
  • Visita al Museu Verdaguer

Ubicació i Característiques

El Pantà de Sau es troba en el terme municipal de Vilanova de Sau, al peu del massís de les Guilleries es troba a 82 km de Barcelona per autovia i a 23 km de Vic.

Forma part d’un sistema de tres pantans, al costat dels de Susqueda i Pasteral, El pantà fa de frontera natural i uneix les comarques d’Osona i de la Selva, Té 17 Km de llarg i 3 Km d’ample amb una capacitat màxima de 151,3 hm³.

Va ser inaugurat el 1962, després de 20 anys d’obres , Aquesta obra d’enginyeria hidràulica va suposar un canvi tant en el paisatge de la vall de *Sau com en el mapa humà de la zona. va significar la creació d’un pantà i d’un nou ecosistema natural únic, emmarcat dins de l’espai natural Guilleries-Savassona.

Des de llavors, les aigües del  Ter es van dedicar a la producció  hidroelèctrica i la distribució com a font de proveïment d’aigua a les poblacions de Barcelona, Girona i la Costa Brava.

Va cobrir el poble de Sant Romà de Sau, les restes del com són visibles quan el nivell de l’aigua embassada és baix i fins i tot en èpoques de sequera perllongada el poble queda al descobert i és possible visitar-ho.

-És mítica la imatge del campanar del temple romanic que serveix també com un indicador popular del nivell d’aigua de l’embassament.

L’any 2013 es van celebrar els 50 anys de la construcció de la presa. En el seu aniversari l’ajuntament de Vilanova de Sau i l’Agència Catalana de l’Aigua van oferir la possibilitat de realitzar visites guiades dutes a terme pels propis tècnics i treballadors. A causa de l’èxit de participació, en 2014 s’ha decidit tornar a engegar les visites a l’interior de la presa.

Panta-de-Sau2
Panta de Sau singles de Tavertet

Panta-de-Sau3
Panta de Sau

Allotjaments

Parador Nacional de Sau

A la zona destaca un parador de turisme Nacional, pero també hi ha altres ofertas com hotels, cases rurals, càmpings y cases de colonies per a nens i grups

El Parador recupera l’aire tradicional de masia catalana, i el seu cuidat jardí, les habitacions amb terrassa i una magnífica piscina amb vista a l’excepcional paisatge del lloc, fan que sigui un lloc fantàstic per desconnectar i relaxar-se.

http://www.parador.es/es/paradores/parador-de-vic-sau

Hotel la Riba ***

És un hotel de montaña, familiar, reformat recentement provede la casa pairal i al mateix temps fonda, que la familia Font tenía en el poble, actualment sumergit en las aigues del Pantà de Sau.

http://www.hotellariba.com

Camping El Pont

Càmping de muntanya, esports d’aventura organitzats en el mateix càmping, amb modernes instal·lacions,Situat prop del pantà de Sau al peu de riu de pesca, esports nàutics, animació i activitats esportives. Restaurant refugio-masia amb capacitat per a grups de 30 persones.

Deja un comentario