El Palau de la Musica Catalana

És una perla arquitectònica del modernisme català, l’única sala de concerts modernista declarada Patrimonio Mundial per la UNESCO

Constitueix actualment un punt de trobada ineludible de la vida cultural i social de Catalunya.

1406146109_United-Kingdom_flatIcono-Bandera-españaIdioma / Language 

Palau_de_la_Música_Catalana

Amagat entre les carrerons de la part alta del barri de la Ribera, trobaràs un edifici modernista molt singular: el Palau de la Música Catalana, icona del Modernisme, ofereix una experiència màgica als visitants que queden captivats a l’instant. Una visita imprescindible dels edificis que veure a Barcelona.

Construït entre 1905 i 1908 per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner El Palau de la Música Catalana va ser declarat Monument Nacional en 1971. Amb tal motiu es van realitzar àmplies obres de restauració

La visita al Palau de la Música

Durada de la visita 55 minuts

Podràs accedir a l’edifici per l’entrada annexa al Foyer, un nou espai habilitat com a punt de trobada oberta al públic tot el dia, o bé pel seu vestíbul, franquejat per dos fanals representatius de la Barcelona de l’època i antiga entrada principal.

La visita s’inicia a la Sala d’Assaig de l’Orfeó Català, on es troba la primera pedra de l’edifici
Asseguts en aquest espai modernista d’assaig de l’Orfeó Català, ontindreu l’oportunitat de veure un audiovisual de 15 minuts de durada sobre la història del Palau de la Música Catalana i la societat del 1900.

10961151765_7e752ca592_b

La visita continua per l’escala noble adornada amb flors, senyeres i una barana única: construïda combinant amb saviesa materials de tot tipus com a ferro o vidre i creant un món de detalls que sorprenen una vegada i una altra els visitants i espectadors.

A continuació visitareu Sala Lluís Millet, des d’on s’entreveu la gran balconada exterior amb columnes que simbolitzen flors de tot tipus, en un homenatge a la natura.

Finalment entrareu a la Sala de Concerts, una de les mes singulars del món és una explosió de colors, de formes i llum us donarà la benvinguda a aquest grandiós recital d’art decoratiu que dia darrere dia sorprèn i inspira visitants i artistes.

L’aforament de la sala de concerts és de 2049 persones, i un escenari, d’onze metres d’amplària, on es troba el grup escultòric de Diego Massana

Després pujareu al segon pis, a tocar de la gran lluerna, gota d’aigua i de mel, font de llum i d’inspiració.
I per acabar, l’òrgan de Palau, que presideix la sala, us acompanyarà en un petit viatge musical.

Visites cada 30 minuts
Cada dia: de 10 a 15.30 h
Setmana Santa i Julio de 10 a 18 h
Agost: de 9 a 20 h

La Arquitectura del Palau de la Música i els seus Símbols

Domènech.i.Montaner.Palau.Musica.Catalana.8.BarcelonaL’arquitectura és de gran qualitat i originalitat, ressaltant l’estructura de ferro que permet la planta lliure tancada per vidre i d’altra banda la integració en l’arquitectura de les arts aplicades.

L’edifici s’articula al voltant d’una estructura central metàl·lica recoberta de vidre, que en rebre la llum natural converteix l’edifici més significatiu. En l’exterior es barregen elements escultòrics, que fan al·lusió al món de la música, amb elements arquitectònics i decoratius de caràcter modernista.

Hi ha una decoració magistral del “*trencadís” tan típic del modernisme català fet amb diversos materials de construcció amb ceràmica i vidre

Entre 1982 i 1989 es va realitzar una gran restauració i ampliació sota la direcció dels arquitectes Óscar Tusquets i Carles Díaz, iniciant-se la segona part l’any 2000 dotant al Palau amb un edifici adossat de sis pisos d’altura on se situen els camerinos, l’arxiu, la biblioteca i una sala de reunions

Els Símbols

Escuts heràldics, manifestant la identitat catalana: la senyera i la creu de Sant Jordi i els escuts de l’Orfeó i de Palau. Aquests elements són estilitzats, fets amb línies molt definides, gairebé ben abstractes o, almenys, geomètrics; centenars d’elements de la naturalesa com a flors, palmeres, fruits, gerros i vitrines plenes de joies, són com una cal·ligrafia o una convenció, encara que aquestes no representen gens clarament, o les muses que envolten l’escenari, les valquíries de Wagner que sorgeixen del sostre, tambié trobem un bust d’Anselm Clavé a una costat i un de Beethoven en l’altra.

Hi ha una línia vertical que va des de la primera pedra(quadrada, a la sala d’assajos), que diu Orfeó Català, fins a la clau que tanca el prosceni ,rodona, que té escrit Palau de la Música Catalana, passant per la senyera, al fons de l’escenari: així, orfeó, música i Catalunya queden units, com ja ho diu el nom del lloc, repetint-se als tres llocs el gentilici català. També, en la façana, hi ha l’escut rodó amb el nom de Palau, unint les línies verticals de la senyera amb les horitzontals del pentagrama.

Como Llegar al Palau de la música?

bus en Autobus Línias: V15, V17, 45
Bus Turístic: ruta nort y sud: Parada Casa Batlló – Fundació Antoni Tàpies.
        City Tours: Parada 2, Gótico.

Mtero Metro Urquinaona: L1, L4

038455-glossy-black-icon-transport-travel-transportation-train8-sc43RENFE: Estación Plaza Cataluña
FGC: Estación Plaza Cataluña

Videos

Deja un comentario