Concarneau – Català

Coneguda com la ciutat Blava Concarneau és un lloc lligat al mar. Un port marítim fortificat ple d’Art i Història, llar de de Grans Navegants i grans mariners.

Avui en dia és una ciutat dedicada a la pesca que recorda i enalteix la seva passat
Idiomes/ LanguageIcono-Bandera-españa1406146109_United-Kingdom_flat

IMG_0595

Envoltada d’una de les badies més boniques de Bretanya, es troba aquest petit enclavament fortificat amb camins de ronda i carrerons. La seva vida aquesta lligada al mar amb diverses versions de l’espectacle marítim. El seu passat costaner i de plaça fort es llegeix en les seves muralles del segle XIV, i completades per Vauban al segle XVII.
IMG_0614

Què Visitar a Concarneau?

La Ville Close

La majoria de monuments d’interès es troben en la trucada “Ville *Close”, un illot de 380 metres de longitud per uns 100 d’amplària completament envoltat de muralles, accessible des de terra ferma per un únic lloc i que constitueix l’antic centre històric.

IMG_0590 IMG_0589

Passejar Per dins de la plaça forta, omple de restaurants i tendes d’Artesania, és una gran experiència, et transporta a l’època dels descobriments.

Pels costats neixen carrers empedrats que s’escapen fins a les obertures que donen al port pesquer. Les cases de granit del carrer Vauban. Tenen una roda de pedra, una tenda en la planta baixa en una xemeneia costat i la claraboia de l’àtic que va permetre la ventilació de les xarxes de pesca.

IMG_0612 IMG_0599

És un dels indrets més visitats de Bretanya. Per això, a l’estiu és preferible visitar-la al matí, ja que després s’omple de gent.

Les muralles: les actuals daten del segle XVI i van ser reformades per Vauban. Flanquejades per torres de granit. La ciutat era *practicamente impossible de prendre des del mar.

Compta amb diferents portes: La del vi, cridat així perquè els vaixells estan descarregant el seu vi de Bordeus i altres béns. La porta de pas, àmplia bretxa en el mur en 1785.

IMG_0613 IMG_0597

El campanari comunal: Va ser construït el 1906 en l’antic cos de guàrdia.

La Casa del Gobernador  de segle XVIII.

IMG_0610La Capella del Rosari data del segle  XV posteriorment, va funcionar com a caserna i com a cooperativa de pescadors. Avui dia està integrada al Museu de la pesca.

Museu de la pesca:

Situat en el cor històric de la ciutat de *Concarneau, el Museu de la Pesca , revela els secrets de l’activitat marítima.

És un museu únic en el seu tipus: L’establiment és pioner en col·lecció de patrimoni marítim, presenta una rica col·lecció de vaixells, dels objectes i models de tots els dies per fer-li saber una important activitat econòmica al territori Cornish.

La joia de la col·lecció, Hémérica està amarrat en el moll museu. La visita a aquest vaixell d’arrossegament, que va rebre una important campanya de restauració en 2014, és una immersió en la vida quotidiana dels mariners.

Les restes de l’antiga Església de Saint *Guénolé, llavors l’església de Concarneau, va ser construït en 1830, en substitució d’una església anterior que data del segle XV i la ruïna amenaçada. Va ser donat de baixa en 1937 i es va convertir en un hospici per a ancians. Només hi ha un frontó de façana i campanar dominat per una torre de alta

La nova iglesia de Saint-Guénolé. Va ser consagrada en 1996 per substituir a l’església Sagrat Cor de María Afaitat declarat perillós perquè després de la tempesta de 1987. L’edifici que domina el moll Pierre Gueguen està construït en formigó polit, zinc, metall i vidre . El pòrtic està decorat amb un mosaic monumental Jean Bazaine.

La Catedral de Notre-Dame-de-Bon-Secours. És un edifici que data del segle XVI. La capella va ser construïda enfront del mar. El seu campanar va ser reconstruït després de la 1987 d’huracans En l’exterior, un menhir en forma de pilar commemora la memòria dels mariners perduts en el mar.

IMG_0601 IMG_0602

Como Arribar a Concarneau?

EN TRENTGV París-Montparnasse, Lyon y Burdeos

Estació de tren de Concarneau

www.voyages-sncf.com

 EN AVIÓVols diaris desde París a Quimper Lorient y Brest

  • Aeropuerto de Quimper a 24 km
  • Aeropuerto de Lorient a 50 km
  • Aeropuerto de Bresta 100km

www.quimper.aeroport.fr

www.lorient.aeroport.fr

www.brest.aeroport.fr

Como arribar en cotxe a Concarneau?

París es de 540 km carretera i autopista, sortida Escudo Conq.

APARCAMENT

El pàrquing de pagament al centre de la ciutat des de 22 juny fins a 15 setembre inclusivament, 7/7, de 10 a 12.30 i de 14h a 19h. A mes just davant del del pàrking  està l’oficina de turisme.

IMG_0605 IMG_0607

Festes de Concarneau

El Festival és un tradicional Filets bleus Bretanya festival se celebra cada any durant diversos dies al voltant del 15 d’agost i atreu a entre 50 000 i 100 000 espectadors. Al final del dia, l’últim diumenge d’agost, el festival ofereix una Gran Desfilada de Cercles i Bagadous amb tancs (2.000 participants), actuacions en els escenaris, el Triomf de timbres i Dansa dels Mil, un Noz Fest i un gran castell de focs artificials sobre el mar. Aquest festival va ser creat en 1905 per ajudar als pescadors quan les sardines van deixar la costa bretona.

Breu Història de la ciudad de Concarneau

El lloc *estrategico de la ciutat al llarg de la història ha atret visitants primer simples pescadors després alguns burgesos que van construir edificis més grans… Però la situació d’aquesta illa va atreure l’atenció dels militars: a causa de la seva posició estratègica  ideal per prohibir qualsevol desembarcament *enemigoy a causa que el lloc podia ser para ells un punt de suport ideal

Durant segles, Concarneau va ser un dels principals ports pesquers de sardines.

Abans de la Revolució, 300 vaixells de vela aguaiten en la badia, peixos de l’estiu es converteixi en una font de riquesa. Assecat i salat, s’envia per carros fins al sud de França. A l’hivern, una part de l’arma flota pesca: ratlles, lluç ..

El turisme a Concarneau existeix des de finals del segle XIX, els primers fans de “bany” es construeixen viles amb formes sorprenents al llarg de les platges. Apareixen Hotels i pensions que tenen un gran èxit

A partir dels anys trenta, vénen els primers acampadors, precursors dels entusiastes de caravanes i autocaravanes o cases mòbils. Fins i tot avui dia, aquest protector doble *Concarneau atracció de la ciutat amb moltes activitats i complex familiar.

Enllaços d’Interès

Office de Tourisme

Quai d’Aiguillon BP 529 29185 Concarneau Cedex

Tél. +33 (0)2.98.97.01.44 – Fax +33 (0)2.98.50.88.81

OTSI.concarneau@wanadoo.frwww.tourismeconcarneau.fr

Deja un comentario