Carnac – Català

El lugar de megalits més gran  de tot Europa

Un lugar fascinant, misterió i gegant que et soprendrà

Carnac , Sur de Bretaña, Francia

Idioma / Language 1406146109_United-Kingdom_flatIcono-Bandera-españa

Els alineaments de Carnac són un conjunt d’alineaments megalítics situats al nord del poble del mateix nom, al costat del golf de Morbihan, a Bretanya (França). És el monument prehistòric més extens del món, i va ser erigit durant el Neolític, en algun moment entre els mil·lennis V i III AC.

IMG_0525 IMG_0526

Le Ménec El conjunt més important és el de le Ménec, està format per 1099 menhirs disposats en 11 fileres de 100 m d’ample per 1,2 km de llarg. L’alineament està flanquejat en els seus dos extrems (est i oest) per crómlecs (cercles de pedres). El crómlech occidental està compost per 70 menhirs i mesura 100 m. El crómlec oriental està molt deteriorat, però encara sobreviu. L’alineament rep el seu nom del caseriu Le Ménec, que es troba en l’extrem occidental. Les pedres situades a l’oest són les més grans, arribant en alguns casos als 4 m. La seva grandària va reduint-se al llarg de l’alineament fins a aconseguir només 90 cm en l’extrem oriental. Les fileres no són rectes, sinó que descriuen una suau corba cap al nord-est.

IMG_0542

Kermario L’alineament de Kermario, a l’est de le Ménec, és el més conegut i també el més freqüentat. Posseeix 982 menhirs en 10 fileres que s’estenen a través d’1,2 km. En Kermario es troben les pedres més grans de *Carnac: la major té més de 7 m d’altura. Els menhirs de Kermario, com els de Le Ménec, van disminuint de grandària a mesura que s’aproximen al límit oriental, on hi ha tres grans roques que formen una línia perpendicular als alineaments. No lluny de Kermario està el quadrilàter de Manio, un recinte o túmul funerari delimitat per una sèrie de pedres d’1 m d’alt que formen un quadrat. També es troba proper el Gegant de Manio, un menhir solitari amb una altura de 6 m. Entre l’alineament i la zona de Manio apareix l’estany de Kerloquet, la creació del qual al segle XIX va destruir una part de l’alineament.

IMG_0537

Kerlescan L’alineament de Kerlescan, a l’est de Kermario, consta de 540 pedres, organitzades en 13 fileres de 139 m d’ample i 880 m de llarg. En el seu extrem occidental hi ha un *crómlec de 39 menhirs. És l’alineament millor conservat.

IMG_0535

Petit Ménec Més a l’est encara, en un bosc situat més enllà de la carretera que condueix a la-Trinité-sud-Mer, es troba l’alineament de li Petit Ménec, recentment restaurat, amb 100 pedres. Se sospita que Le Petit Ménec és en realitat una prolongació de Kerlescan.

Deja un comentario