Baqueira – CAT

L’estació aranesa de Baqueira-Beret és l’estació d’esquí d’Espanya.

Declarada Centre d’Interès Turístic Nacional i en plena expansió, compta amb tots els al·licients i comoditats per l’esquí, en un marc excepcional d’alta muntanya.
baqueira-beretesquí

Idioma / Language1406146109_United-Kingdom_flatIcono-Bandera-españa

L’estació d’esquí va ser inaugurada el 6 de desembre de 1964, està situada a la Vall d’Aran, província de Lleida, i des de l’any 2003 part de les seves pistes discorren per la vall veí, la Vall d’Aneu, a l’altre costat del Port de la Bonaigua.

 • Es tracta de l’única estació espanyola situada al vessant nord del Pirineu.

L’estació d’esquí Baqueira Beret és un centre de peregrinació per a esquiadors catalans i espanyols. És el resort amb més quilòmetres esquiables de la Península. La qualitat i abundància de neu durant tota la temporada són les claus del seu èxit. Sense oblidar el prestigi que té gràcies als visitants famosos que any rere any gaudeixen de les seves pistes.

HO-6444-2g

Baqueira Beret es troba a cavall de les comarques de la Val d’Aran i el Pallars Sobirà. L’estació es divideix en tres àrees principals interconnectades per remuntadors: Baqueira, Beret i Bonaigua. En el seu entorn proliferen els cims de gairebé 3.000 metres d’altura i els llacs d’alta muntanya. Alguns d’aquests llacs són els majors del Pirineu espanyol, com el de Mar o Tor de Riu.

STH17OVERSEAS1_330624k

És un dels dominis esquiables més grans d’Espanya i una de les millors estacions del Pirineu. Està formada per tres grans zones, Baqueira, Beret i Bonaigua amb una capacitat de transport de 57.983 esquiadors / hora, una superfície esquiable de 2.166 ha, 146 km de pistes trepitjades, 7 km d’itineraris, 7 km d’esquí de fons i 1.000 metres de desnivell.

Baqueira Beret té un moment de potència de 17.647 km / esq. / H, sent l’única estació espanyola de “mida molt gran” segons el criteri aplicat a França (1.er mercat mundial d’esquiadors), i se situaria entre les 14 primeres estacions d’esquí del país veí. Aquesta dada és el resultat de multiplicar, per a cada remuntador, el desnivell mesurat en quilòmetres per la capacitat de transport en esquiadors / hora.

Des de l’estació es veuen cims de muntanyes que superen els 3.000 metres d’altura, com Maladeta i Aneto. L’oferta hivernal alternativa a l’esquí inclou passejades en trineus tirats per cavalls o per gossos, excursions al poble semiabandonat de Montgarri, esquí de fons i excursions amb raquetes i motos de neu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 • Disposa de 99 pistes en una àrea esquiable de 153 quilòmetres, equipades amb 35 remuntadors. També compta amb quatre parcs de neu infantils, 25 escoles d’esquícon més de 500 monitors, un estadi d’eslàlom i dues snowpark.
 • Ofereix diferents tipus de pistes que permeten practicar l’esquí alpí i el snow board a tots els nivells.
 • A la zona del Pla de Beret hi ha un magnífic circuit per practicar el esquí de fons, així com passejos amb trineus i motos de neu.

Características

 • Telecabines 1
 • Telecadires 20 
 • Remontadors 35
 • Canyons de neu 611
 • Pistds d’ esquí de fons 7
 • Snow parks 2

Informació:

3597Direcció: Carretera Carretera Salardú s/n  CP 25598
Municipi; Naut Aran  Localitat:  Salardú
Telèfon:  973 639 010 , 973 639 000
Fax: 973 644 488
E-mail: baqueira@baqueira.es
Coordenades GPS: X: 0.932543, Y: 42.698964

Turisme

Els nuclis d’Era Pleta de Vaquèira i de Vaquèira, pertanyen al Naut Aran, el desenvolupament de Vaqueira a crescut paulatinament amb l’afluència del turisme a l’Estació d’Esquí de Baqueira Beret inaugurada al 1964.

– L’oferta d’hotels, restaurants, botigues d’esquí, lloguer de material d’esquí i de surf de neu és notable, amb una gran diversitat de productes de totes les gammes i nivells d’esquí.

-A La població de Vaqueira trobarem una àmplia oferta d’Hotels i Restaurants per recuperar l’esforç després d’un esplèndid dia d’esquí.

Ara aquest poble ha cobrat més importància a causa del turisme, ja que es troba molt proper a les estacions d’esquí de Baqueira Beret, i compta amb llocs com el Refugi Amics de Montgarri (al costat del Santuari), i durant l’hivern es realitzen rutes de esquí de fons o excursions de trineu tirat per gossos, per exemple. L’atractiu d’aquest paratge pirinenc fa que cada vegada sigui visitat per més turistes. Recentment ha estat adquirit per un executiu madrileny per desenvolupar el turisme rural, sobretot el relacionat amb la propera estació d’esquí Vaqueira-Beret.

El Pla de Beretruta-altura-beret

Es troba a uns 1.860 metres d’altitud, allà podem trobar a la immensa i elevada plana una catifa de verd amb diferents dibuixos i colors que posen la tonalitat de les flors. Veure i escoltar els finíssims fils d’aigua, que van relliscant i besant aquesta terra, i contemplar la mantellina blanca que les muntanyes encara conserven. Pel camí, on cada racó és únic i d’una gran bellesa.
Carretera beret

El Santuari de MontgarriMontgarri

Un lloc amb un paisatge idíl·lic on ve de gust omplir-se les pulmons de l’aire fresc de la muntanya.

El Santuari de Montgarri, amb una alçada de 1.640 m es troba en un estat de bona conservació, va ser construït el 1117 al costat del riu Noguera Pallaresa. Consta de diversos cossos que formen una planta quadrada, i destaca el seu alt campanar, de torre octagonal amb finestres en el cos superior. És una construcció que comptava amb hostal, església, rectoria i administració, i corral amb pallers. Les teulades de pissarra tenen una forta inclinació apropiada a les condicions climàtiques.

Baqueira.vistes

El santuari es troba una mica més amunt del poble, a prop del la Noguera Pallaresa. Ha estat un dels centres de devoció més importants de les terres araneses i de les dels voltants, tant catalanes com del costat francès.

Un frontal d’altar del segle XVI amb la imatge de la Mare de Déu brodada, el bou de la llegenda i el nom de Jesús i Maria s’ha conservat fins ara. Aquesta imatge va ser adoptada com a patrona pels pastors d’aquells temps i d’aquella zona.En Montgarri se celebren romeries el 2 de juliol i el 15 d’agost.

Es pot arribar des del Pla de Beret i des del Pallars Sobirà, per Esterri d’Àneu, Isil, Alós d’Isil i Montgarri.
Des Pla de Beret part la ruta. S’ha de estacionar el vehicle en l’ampli aparcament que hi ha a l’esplanada. Nosaltres vam realitzar la ruta a la tarda, de manera que en el trajecte no trobem pràcticament a ningú.

Per a aquells que vulguin realitzar la ruta en cotxe, hauran de fer-ho en un vehicle apropiat (4×4) per la senda habilitada per a aquests. No es recomana, si no és d’aquestes característiques circular pel camí, tot i que ens consta que hi ha qui ho va fer i va arribar. La senda es troba habilitada per a vehicles d’aquesta tipologia només a partir del mes de maig, i el que no recordem és fins a quin mes de la tardor.

El poble de Montgarri, el 2009, amb prou feines tenia censades 6 persones. Considerat un, si no el que més, dels pobles amb una temperatura mitjana anual més baixa de tot Espanya, i ubicat en un enclavament excepcional per a la vista, però complicat per a la supervivència, en els anys 60 es va veure condemnat a l’abandonament. Avui queden unes simbòliques bordes i la protecció per part de la Generalitat de l’espai que conformava aquest nucli rural, que durant anys va sobreviure de la seva agricultura i ramaderia.

blue line

icon_12638Localització de Baqueira

blue lineComo Arribar a Baqueria?

_318-9378Como arribar a Baqueria en cotxe?

BARCELONA (340 km.) 

 • Per autopista AP2 Barcelona – Lleida> N-230 Alfarràs – Benavarri – Pont de Suert – Val d’Aran.
  Per autovia A2 Barcelona – Cervera – Tàrrega> C53 Balaguer> C26 Alfarràs> N230 a Benavarri – Pont de Suert – Val d’Aran.
  Per autovia A2 Barcelona – Cervera – Tàrrega> C13 a Camarassa – Tremp – Pobla de Segur – Sort – Esterri d’Àneu – Port de la Bonaigua.

GIRONA (380 km.)

 • Per carretera C 25 Girona – Cervera> A2 a Lleida> N230> Benavarri – Pont de Suert – Val d’Aran.

MADRID (550 km.)

 • Autovia A2 Madrid – Saragossa – Osca> N-240 a Barbastre> N123 a Benavarri> N230 a Pont de Suert – Val d’Aran.
  Autovia A2 Madrid – Saragossa, autopista AP2 a Lleida, sortida 5 Autovia A2 Lleida – Barcelona, sortida 461> N230 a Benavarri – Pont de Suert – Val d’Aran.

 

VALENCIA (552 km.)

 • Per autopista AP7 Valencia -Tarragona > N240 al Pla de Sta. Maria > autopista AP2 a Lleida > N240 Benabarre – Pont de Suert – Val d’Aran.

038455-glossy-black-icon-transport-travel-transportation-train8-sc43Como arribar a Baqueria en tren?

Estacions mes próximas.

 • Lleida 184 km.
 • En Francia: Montrejeau 60 km

busComo Arribar a Baqueria en Bús?

Una de les possibles opcions disponibles sortint des de Barcelona o des de Lleida la trobem a través de l’empresa ALSA

Video-Icon-cropVideos

Deja un comentario